.....LIHAT.....DILIHAT.....

My photo
Aku melihat perjalanan hidup ini sebagai sebuah kisah yang panjang tentang pembaikan diri untuk menjadi bekalan berbaloi apabila sudah tiada di'sini'...!

Sunday, February 7, 2010

Apa Erti Menikmati Hidup?

Assalamualaikum...rasanya sudah lama tidak updates blog aku ini..entahlah sebenarnya banyak benda hendak ditulis tetapi rasa macam malas jer..macam tiada perasaan jer untuk menulis..

Bagaimana untuk aku melalui hidup ini?..Aku selalu terfikir apakah perlu untuk aku menguasai kehidupan ini atau membiarkan sahaja diriku melalui kehidupan dengan takdir menentukan.Setelah berlaku beberapa peristiwa dalam kehidupan ini aku telah mengambil keputusan memperbaiki pencapaian dalam hidup ini.Melupakan segala kebodohan masa silam dan mengambil langkah berjaga2 untuk menghadapi hari masa depan.

Setelah mengambil kira segala kebodohan masa silam dan perkara2 yang diramal berlaku masa hadapan.Aku harap2 pergerakan kali ini akan menjadi lebih lancar.Sesungguhnya aku memohon kepada Allah swt supaya membantuku melapangkan perjalananku.

Aku memang suka mencabar diriku melakukan sesuatu perkara diluar kemampuan diriku.Bagi ku tiada erti untuk menikmati hidup ini tanpa mengetahui kebolehan diri.Biar tewas selepas berjuang dari tewas sebelum berjuang.

Apalah erti hidup ini?Jika terus melakukan kesalahan bodoh waktu silam.Semoga tuhan membantu ku.Dan harap jua aku tidak memandang remeh perkara yang aku ramal masa hadapan.

Aku adalah Haz_Shameer yang sangat kuat semangat tetapi sangat lemah menghadapi ujian dari Allah swt.Tuhan yang Maha Agung bantulah hamba mu ini.Aminn

1 comment: